↑ Връщане към Автори

Владимир Шопов

Владимир Шопов е директор на Европейския институт за стратегии и политики и основател на София Аналитика ООД – компания за анализи, изследвания и консултации. Външен преподавател в Нов български университет и дългогодишен лектор в Дипломатическия институт на МВнР. Гост-лектор в различни европейски държави (Финландия, Чехия, Белгия, Люксембург и др.). Работил е с различни изследователски центрове в Европа и САЩ и е бил редовен преподавател по политически науки в СУ „Св. Климент Охридски“.

Притежава магистърска степен по политически науки от СУ и магистърска степен по сравнителна политология от Лондонското училище за икономика и политически науки. Завършва своя докторат по международни отношения (НБУ). Специализирал е в Оксфордския университет, Лондонския университет (Колеж „Куийн Мери“), Новото училище за социални изследвания, Ню Йорк и Калифорнийския университет в Сонома.

Публикува по широк кръг теми: европейска политика и интеграция, партийни системи и въпроси на прехода към демокрация, британска политика, политическа промяна и други. Колумнист по европейски въпроси към FORBES България.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

"Може да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>