За списанието

Драги читатели,

В съвременния контекст на развиващите се интернет култура и комуникации, списание „Дипломация” има удоволствието да ви представи електронната версия на изданието, което вече от 5 години насам има за цел да отговори на изискванията на своята взискателна публика с актуална информация и задълбочени анализи.

Бихме искали да превърнем списание „Дипломация“ във форум, срещащ модерните методи на анализа, критиката, прогнозата, дискусията, водени от желанието да създадем базата на едно по-добро разбиране на глобалния свят на международната политика и дипломация.

В темите, към които ще насочваме вниманието ви, постоянно ще намират място дебатът за бъдещето на Европа, процесите и събитията в Югоизточна Европа, Близкия Изток, Северна Африка. Също така ще се стремим компетентно да оценяваме ротационните председателства на ЕС, както и ефективността на провеждането на политиката на съседство на ЕС, ще отразяваме дипломатическите постижения в международните организации и, разбира се, не на последно място, ще държим постоянно във фокуса на интерес външнополитическите позиции и инициативи на Република България.

Бихме били искрено благодарни ако вие, като наши читатели, изразявате вашето мнение в коментари под статиите, предлагате свои идеи за тематичното разширяване и жанровото подобряване на „Дипломация“.